31. december 2005

Godt nytår!

Lige nu har den klassiske vemodighed ramt mig. Hvorfor gik det som det gik i 2005, hvornår bliver det min tur, hvor egoistisk er jeg med mine drømme osv osv. Jeg klemmer tankerne i baggrunden ved at suse rundt med støvsugeren og gennemtænke aftenens menu igen og igen.
Forude venter 2006. Jeg er fuld af forventning og håb. Og stadig ganske afklaret med tanken om at jeg ved næste nytår ved besked, på den ene eller den anden måde; Jeg ved besked.
Så lad champagne-propperne springe - forude venter magien på os alle;

GODT NYTÅR!


27. december 2005

TV2

Alle mine julegaver er gode, alle er givet med tanke og kærlighed og det er skisme rart. En af dem maner virkelig til eftertanke...
CDen med TV2 "De første kærester på månen".
Poesien bider mig hårdt, og først senere mærker jeg om biddet er bittert giftigt eller sødt rørende.
Jeg er ved at løbe over af citater, men jeg vil starte med disse to - og så bede jer læse og lytte.

På et tidspunkt glemte du at lukke døren og en tilfældig tvivl faldt ind
og lagde sig som en uafrystelig skygge i dit ellers så lyse sind
for mørket er noget der kommer uanmeldt og en dag er det pludselig forbi
selv den smukkeste blomst risikerer at ende som årets popmelodi
Fra Skolens højeste snit

Hvem vil elske denne nat
føle suset, mærke at
hjertet banker i din krop
slid det op, babe, slid det op

Jeg vil danse denne nat
glemme tiden, huske at
en dag så siger beatet stop
pump it up, babe, pump it up
Fra Hvem vil danse denne nat

24. december 2005

Genbrugspapir

Forleden nat lå jeg længe vågen og funderede over livet i al almindelighed - og livets mirakler i særdeleshed. Og langsomt samlede mine tanker sig om mit hjerte - og det faktum at det gang på gang i år er blevet revet løs, råbt ad og sågar trampet på. Men det er jo også blevet plejet, nusset og pusset om. Og deraf min mærkelige overskrift...
Om mit hjerte ligger en del lag papir for at beskytte det. Nu beskytter papir jo som bekendt ikke mod mange ting, man kan vel nærmest sige at det meste kan trænge gennem papir. Men det er jo faktisk også meningen, for det kan jo heller ikke nytte at ens hjerte er lukket helt væk bag tykke lag af beton og metal - for så ville ingen glæde, lys og kærlighed jo slippe ind.
Nogengange linder jeg på mit papir, for at lukke lidt lys og håb ind. Det sker når Bedstevennen og jeg snakker om hvor meget vores forældre fortjener at blive bedsteforældre, eller når vi drømmer om engang at tage på familieferie med et lille Regnbuebarn.
Andre gange piller jeg et lag eller to af. For at lukke glæden og de store forventninger ind. Det sker når jeg tænker på at Hvidovre så gerne vil hjælpe mig med at blive mor - eller når jeg vågner en tidlig morgen med klar erindring om at have set mit barn i søvnens søde drømmeland.
Indimellem må jeg pakke ekstra lag papir omkring mit hjerte. Det sker når jeg ved der er fare på fære, at der kan ske ting som vil få et eller flere lag til at briste. Som i går da jeg Lillejuleaften for første gang skulle se min bror og hans gravide kæreste og samtalen helt naturligt flere gange i aftenens løb faldt på den lille spire.
Sjældent sker det at jeg selv eller andre flår mit papir helt af, med en voldsomhed og iver der skræmmer - og efterlader mit hjerte helt blottet og meget meget sårbart. Og det kan både være godt og skidt. Forleden nåede jeg to gange at opleve denne tilstand - på samme dag. Først ringede Stina med sin magiske nyhed. Undervejs måtte jeg flå alle lag papir af for rigtigt at give mit hjerte plads og frihed til at boble af jublende glæde. Senere pakkede jeg møjsommeligt mit hjerte ind igen, der var arbejde der skulle tilses før juleferien for alvor kunne starte. Og så kom der en mail - en af dem der uden forvarsel skrællede alle lag i småstykker og mit hjerte tæt ved at briste af jalousi, frustrationer og smertefulde minder. En gammel kæreste (okay egentlig var han vel bare min elsker en kort overgang...) skrev glad om hvordan hans kones mave vokser og han forventer at møde sin søn for første gang til april. Egentlig er jeg forlængst kommet over ham - men alligevel gjorde det bare forfærdeligt ondt at blive mindet om at han valgte mig fra - ikke ville binde sig og alle de dertil hørende klicheer - og nu overhaler han i den grad indenom.
Heldigvis var papiret ikke langt borte og jeg fik hurtigt pakket mit hjerte ind igen, forsigtigt og nænsomt.

Og nu kommer julen så og i aften pakker jeg masser af smukke gaver ud. Og jeg gemmer varsomt papiret, for jeg ved aldrig hvornår jeg for brug for noget til at beskytte mit hjerte med. Jeg er ikke bange for at pakke mit hjerte ud - men heller ikke bange for at pakke det ind - så længe det kun er i papir.

Rigtigt glædelig jul allesammen.
PUK

19. december 2005

Et trekløver

Før jeg fandt Blogland ( Jeg er Søs evigt taknemmelig!) var stedet hvor jeg fandt plads til mine tanker om infertilitet, Netbaby. Her mødte jeg blandt mange dejlige folk, to helt specielle piger som blev mine faste klipper. Uanset hvilke tanker der plagede mig, hvor dum jeg følte mig, hvor meningsløst alting syntes - så var de der. Andre døbte os trekløveret, et navn vi siden med stolthed har båret. I 2006 skal jeg se dem IRL - og det bliver helt sikkert skønt og dejligt. De har begge sønner nu, og er de mødre de så inderligt har fortjent at være. I går er den ene af de to "sprunget ud" som blogger, Stina. Tag godt imod hende ;)

17. december 2005

Farven rød

Med vanlig hånlighed kom menstruationen den 15 - bare lige for at tvære rundt i mine ellers så fine udregninger... Men det er helt ok. Jeg ved at jeg bliver gravid i 2006, jeg kan mærke håbet helt ind i det inderste af mine knogler. Og første forsøg bliver så sikkert i februar - men så har jeg bare tabt flere kilo inden, så chancerne øges yderligere - og desuden passer det så sikkert fint med vinterferien, så jeg slipper for alt for mange fraværsdage. Se det er da ikke for ingenting at jeg hedder positive PUK ;)
Og nu er rød jo ikke kun hånens farve - den er også kærlighedens og julens farve. Så er livet da skønt!

16. december 2005

På en af de mange skønne foto-sider jeg jævnligt frekventerer faldt jeg over dette - og grinede højt ;)
Jeg udnævner hermed denne grå fredag til grine-fredag - grin højt og nyd det allesammen!

13. december 2005

At være matematiklærer

Hvis
X + Y + 2 < 29
og
X = Z + 28 - 31
og idet
14 ≤ Y ≤ 16
Så er den naturlige følge at
Z ≤ 14

Hvis jeg altså skal nå første forsøg inden jeg tager på ferie den 29 Januar så skal jeg have min menstruation senest den 14 December.
Desværre er der i denne formel flere ubekendte end blot X Y og Z. Tallet 2 står antal dage mellem ægudtagning og ægopsætning, men hvem siger det holder. Y er cyklusdagen for ægudtagning - men hvem siger det tal ligger mellem 14 og 16 hos mig. X er datoen for menstruation i Januar - den forsøges defineret udfra datoen for menstruation i december - Z. Men hvem siger at 28 dage mellem de to holder?
Tilbage står tallet 31 - Og selv ikke infertilitetens lurende sindssyge kan ændre ved at December har 31 dage. Og tallet 29 - og ikke ti vilde heste kan holde mig fra at rejse til de varme lande den 29 Januar.

Konklusion:
Antal konstanter: 2
Antal ubekendte: ∞
Antal mere eller mindre sindssyge matematiklærere der skriver på denne blog: 1

11. december 2005

En julehilsen der aldrig bliver sendt.

En julehilsen der aldrig bliver sendt

Kære venner og familie
Så kom den tid på året hvor jeg traditionelt gør status, ser tilbage på året der gik og deler ud af glæder og sorger.
2005 har på mange måder været et dejligt år, men har på mindst ligeså mange måder været ganske forfærdeligt.
I januar tog mor og jeg på ferie til Egypten. Det var en skøn og meget afslappet tur med masser af solbadning og snorkling. Jeg er helt vild med at snorkle – den stilhed der er under vandet passer mig perfekt, selvom jeg gerne indrømmer at jeg godt kan blive lidt bange hvis nogen af de store fisk kommer for tæt på!
Februar var det vinterferie tid – jeg og min dejlige norske veninden var på ferie i sommerhuset, igen med masser af afslapning på programmet. Jeg blev også insemineret igen, og igen igen uden at det gav det resultat jeg så brændende ønsker.
I marts fejrede jeg min 31 års fødselsdag – i sommerhuset med grillmad og i selskab af gode venner. Jeg tror aldrig før jeg har spist grillmad på min fødselsdag – men jeg tror bestemt ikke det bliver sidste gang.
I marts debuterede jeg også som blogger. En helt ny og spændende verden åbnede sig for mig, en verden med masser af inspiration til skriblerier og mange mange dejlige kvinder at dele mine tanker med.
I April sprang jeg ud som skuespilsforfatter – ganske vist i små kår på skolen, men dog alligevel… En ubetinget succes.
Maj stod i eksamens tegn. Ikke at jeg selv havde nogen, men jeg skulle jo for første gang slutte en 9. klasse af. Det var spændende men også meget stressende.
I Juni kom sommerferien. Katten og jeg flyttede i sommerhuset og startede vores ophold med den traditionelle Sankt Hans fest. Juli gik med at bygge husets ny terrasse, se mit elskede Tour de France og så tænke en masse over det med at være barnløs. På mange måder følte jeg at jeg stod ved en skillevej. Jeg kunne opgive eller jeg kunne forsøge at få adgang til hjælp i det offentlige.
August bragte skolestart og det var dejligt. 3. klasse er startet med både engelsk og historie i år, så jeg har det som en fisk i vandet sammen med dem.
I September blev jeg gift! En stille dag, bare sammen med Bedstevennen. Jeg har stadig ikke helt vænnet mig til tanken, men det var jo nødvendigt for at komme videre i systemet.
Oktober gik med ventetid. Og ventetid. Og forsøg på at regne ud om jeg ville kunne komme i gang med første forsøg inden jul – og så mere ventetid. En ferie i sommerhuset og en koncert med Robbie i London blev det også til.
I November var situationen den samme – stort set. Jeg blev ked af al ventetiden og lukkede mig godt og grundigt inde i mig selv.
Og nu i December så er der stadig ventetid men det gør ikke noget. For jeg kan fylde den ud med glade tanker om hvad der mon sker i 2006. Og lave en masse julehygge i skolen. Og så glæder jeg mig meget til at tilbringe julen med mine elskede forældre.

2006 bringer afklaring. Enten bliver jeg gravid og lykkelig. Eller også bruger jeg alle forsøg, bliver ulykkelig og bliver derefter lykkelig igen. Det føles godt lige nu.

Jeg håber at 2006 bringer lykke til os alle.
Rigtigt glædelig jul!

PS: Håber I vil tilgive mig at jeg igen i år ikke sender julekortet ud. Det er bare alt for svært at gøre status uden at snakke om infertilitet – og det ved de fleste af jer jo ikke så meget om. Jeg håber at jeg næste år kan sende jer et ærligt dejligt brev fyldt af glæde, måske endda med et foto af mit Regnbuebarn.

10. december 2005

Julepynt


Jeg er skisme en doven rad. En lørdag formiddag vil jeg tilsyneladende hellere bruge på at lede efter web-pynt frem for at pynte mit eget hjem!!! Måske fordi jeg ved at julepynt i lejligheden uværgeligt vil involvere afstøvning af papkasse, vaskning af vinduer, stige-hentning på loftet, afstøvning af hylder osv osv. Og i lejligheden kommer såmænd sikkert ikke andre end mig frem mod jul - hvorimod jeg ved der er masser af daglige gæster herinde.
Så glædelig jul allesammen!

PS: En julestjerne hedder pointsetta på engelsk. Det vidste jeg faktisk ikke. Så har jeg da trods alt lært lidt i dag ;)

9. december 2005

At surfe....

Det er vel det man kalder et regnbuebarn ;)
God weekend til alle fra en PUK der skulle arbejde men mest surfer!

Kollegasnak...

Det er jo ikke første gang - og sikkert heller ikke sidste. Men i går var den altså gal igen...
Under frokosten spørger en kollega til en ny kollegas alder. 27. "Så skal du vel snart have nogle børn?" Jeg mærker straks efter - hvor tæt er tårerne på overfladen i dag? Skal jeg lige nu pludseligt noget andet? Men jeg vælger at blive og bare sidde stille og prøve at ligne en almindeligt interesseret kollega, uden at deltage - og håbe at emnet snart skifter. Men det fortsætter... Flere kolleger kommer til og snakken fortsætter i det uendelige. Og ganske rigtigt kommer spørgsmålet da også. Den unge nye kollega kigger på mig og spørger: "Kunne du ikke også godt tænke dig en lille baby?" Jeg svarer ærligt og uden tårer: "Jo, jeg kunne rigtigt godt tænke mig en lille baby."
Og jeg græd ikke. Heller ikke da jeg kom hjem. Og heller ikke nu. Måske fordi solen skinner så stærkt i mig lige nu. Måske fordi det på forunderlig vis lykkedes for personalet på Hvidovre at så et håb i mig igen, en tro på at det kan lykkes også for mig.
En rigtig lille baby.